Tereixa Navaza. A voz da liberdade

No mes de outubro do pasado novembro de 2012, celebrouse en Compostela unha xornada dedicada a xornalista Tereixa Navaza. Organizada pola Comisión de Iguadaldade do Consello da Cultura Galega, a xornada ofreceu un ben merecido homenaxe a esta xornalista comprometida e moitas veces incómoda. Tereixa representa a concepción dun xornalismo implicado coas sociedade do seu tempo. Unha información con perspectiva propia que se amplía no compromiso co movemento feminista e na defensa dos dereitos das mulleres na procura dunha sociedade máis xusta.

Como parte destas xornadas, As Candongas do Quirombo realizamos este vídeo coa intención de mostrar unha pequena parte da vida e traballo de Tereixa. Emocionadas por homenexear a unha muller sempre sorrinte e sempre combativa queremos compartir con todas vós o traballo que nos axudou a redescubrir a que foi a xornalista máis coñecida TVE-G.

Programa Tereixa Navaza

TEREIXA NAVAZA. A VOZ DA LIBERDADE.
Realizado por As Candongas do Quirombo para O Consello da Cultura Galega.
Duración: 27’08”
Música: Fim de Pipo Pegoraro. Berceusounette de Popof. Bocolique Utopique, T’empailler Toute Nue, Dans un Petit Verre D’Eu e Quand Je Serai Grand de David. Temos Moito que Sachar de Sacha na Horata. Bando do Alcalde de A Quenlla.
Imaxes: Arquivo persoal de Tereixa Navaza, Pilar Pérez, RTVE-G, Localia, TVG, María Ruído.
AGRADECEMENTOS: ANA ROMANÍ, CARMEN VIDAL, TEREIXA NAVAZA, PILAR PÉREZ, CONSELLO DA CULTURA GALEGA.

Estas entrada foi publicada en Tereixa Navaza. A voz da liberdade coas etiquetas , , , , , , , , , , , , , . Ligazón permanente.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s